Vi pratar padel med Andreas Ljunggren,
vd på Österåkers Golfklubb.

2018 fick World Wide Padel leverera banor till Österåkers GK. Anläggningen på Österåkers GK stod klara sommaren 2018 och var en av de första utomhusbanorna som hade panoramaglas och premium banunderlag.

Vi har i dagarna träffat Andreas Ljunggren klubbchef och vd för ÖGK, han sammanfattar de tre senaste åren för oss:

– Sedan vi byggde padelbanorna har vi fått betydligt fler icke golfare som upptäckt vår fina anläggning, där de inte bara spelar padel utan äter i restaurangen, slår på rangen eller handlar i vår shop.

Österåkers GK upptäckte också att padel lockade mycket kvinnor och ett exempel på detta var att de som anmälde sig till deras nybörjarkurser var till 100% kvinnor.

– Vi hade från början klart för oss att padel inte bara skulle vara en aktivitet i skuggan av vår stora golfanläggning utan att den skulle ha ett eget liv. Att vi skulle ha fler än en bana var en del av det tänket, med tre banor får vi en helt annan lönsamhet och möjligheter för större grupper att spela samtidigt. Vi ville också ge banorna ett ansikte utåt med egen logotyp och att vi knöt till oss vår extremt duktiga tränare Roger Hofflander.

Andreas fortsätter: – När det gäller val av leverantör så genomförde vi en grundlig research där vi tog in 5–6 offerter och sedan träffade vi dem på plats för att få en bild av vad de kunde göra hos oss.

Efter vår utvärdering så stod World Wide Padel ut som en självklar leverantör och samarbetspartner

Ekonomiskt så har padelinvesteringen varit helt rätt och betydligt mer lönsam än klubben förutsåg, vilket innebär att investering är tillbaka efter bara 2,5 år.

– Vi är otroligt nöjda med WWP, ifrån första kontakt och val av bana och utformning av vår padelanläggning till underhåll och service när banorna är i drift.

Andreas kommenterar även vår rekrytering av Morten Steen Hansen med tummen upp.

– Morten kommer med sin erfarenhet från golfbanor runt hela världen verkligen att kunna tillföra värdefull kunskap hur man kan integrerar padel i golfanläggningar på en lönsamt och noga genomtänkt sätt.

För att ge klubben verksamhet året runt så planerar ÖGK nu för en inomhusanläggning med bl.a.
6 padelbanor.

– Vi vill alltid göra bra grejer, som t.ex. när vi jobbar med Henrik Stenson och hans Team för att utveckla våra golfbanor, så då känns det helt rätt att jobba med WWP med utveckling av vår padelanläggning avslutar Andreas.

LÄS MER
Bildmaterial
Andreas Ljunggren

Österåkers Golfklubb, Foto: Jacob Sjoman

Padelbana 2 vid Österåkers Golfklubb.

Andreas Ljunggren

Andreas Ljunggren, vd på Österåkers Golfklubb