Vi snakker padel med Andreas Ljunggren, administrerende direktør i Österåker Golf Club.

I 2018 måtte World Wide Padel levere kurs til Österåkers GK. Anlegget på Österåkers GK sto ferdig sommeren 2018 og var en av de første utendørsbanene som hadde panoramaglass og en førsteklasses baneflate.

Vi har nylig møtt Andreas Ljunggren, klubbleder og administrerende direktør i ÖGK, oppsummerer han de tre siste årene for oss:

– Siden vi bygde padlebanene, har vi hatt betydelig flere ikke-golfere som oppdaget vårt fine anlegg, der de ikke bare spiller padle, men spiser i restauranten, treffer sortimentet eller handler i butikken vår.

Österåkers GK oppdaget også at padel tiltrukket mange kvinner, og et eksempel på dette var at de som meldte seg på nybegynnerkursene var 100% kvinner.

– Vi visste fra begynnelsen at padle ikke bare ville være en aktivitet i skyggen av vårt store golfanlegg, men at det ville få et eget liv. At vi ville ha mer enn ett kurs var en del av den ideen, med tre baner får vi helt forskjellig lønnsomhet og muligheter for større grupper å spille samtidig. Vi ønsket også å gi domstolene et ytre ansikt med deres logo og at vi ble med på vår ekstremt talentfulle trener Roger Hofflander.

Andreas fortsetter: – Når det gjelder valg av leverandør, gjennomførte vi grundige undersøkelser der vi tok inn 5-6 tilbud, og så møtte vi dem på stedet for å få et bilde av hva de kunne gjøre med oss.

Etter vår evaluering utpekte World Wide Padel seg som en åpenbar leverandør og partner

Økonomisk har padel-investeringen vært helt riktig og betydelig mer lønnsom enn klubben forutsa, noe som betyr at investeringen er tilbake etter bare 2,5 år.

– Vi er utrolig fornøyde med World Wide Padel, fra første kontakt og valg av kurs og design av padlesystemet vårt til vedlikehold og service når kursene er i drift.

Andreas kommenterer også rekrutteringen vår av Morten Steen Hansen med tommelen opp.

Med sin erfaring fra golfbaner rundt om i verden vil Morten kunne legge til verdifull kunnskap om hvordan man integrerer padel i golfanlegg på en lønnsom og nøye gjennomtenkt måte.

For å gi klubben drift hele året planlegger nå ÖGK et innendørsanlegg med bl.a. 6 padelbaner.

– Vi vil alltid gjøre gode ting, som f.eks. når vi jobber med Henrik Stenson og teamet hans for å utvikle golfbanene våre, så da føles det helt riktig å jobbe med WWP med utviklingen av padleanlegget vårt, avslutter Andreas.

Bilder
Andreas Ljunggren

Österåkers Golf club, Photo: Jacob Sjoman

Padel course #2 at Österåkers Golf club.

Andreas Ljunggren

Andreas Ljunggren, CEO Österåkers Golf club.