Österåkers GK

Klubben ligger tre mil nordost om Stockholm i Österåkers kommun. Klubben bildades 1988 och har närmare 1600 aktiemedlemmar och ca 400 juniorer.

Österåkers Golf har tre padelbanor utomhus

Dessa padelbanor är de första i Österåkers kommun. Investeringen i padelbanorna är ytterligare ett steg i Österåker Golfs vision och mål för framtiden, att erbjuda mer än bara golf.

Golfbanor


VÄSTERLED 18 HÅL
Banan öppnade 1988 och är av linkskaraktär i lätt kuperad terräng. Den rankas som en av de bästa banorna i Stockholmsområdet. Banan har många spännande utmaningar som bland annat ett långt vattendrag och pottbunkrar i torvad linksstil.

ÖSTER BY STENSON 18 HÅL
Byggd i samarbete med Henrik Stenson Golf Design och öppnades 2018. En amerikansk parkbana med inspiration av Le Nationale och TPC Sawgrass, med tydligt definierade klipplinjer, gröna fairways, vit bunkersand och fina träpalissader

KORTHÅLSBANAN 9 HÅL
Banan öppnades 2020 med vit sand i bunkrarna och grässorten är densamma på fairways och greener som på Öster. Samtliga utslag sker från mattaa, de 9 korthålen är indexerade 1-9 men banan är ej slopad och inte hcp-grundande.

ÖSTERÅKER GK:S WEBBPLATS